Tip: truc voor weerspiegeling in je foto’s

Foto’s met weerspiegeling zonder nabewerking of speciale filters? Dat kan! Het is ontzettend makkelijk en het ziet er ontzettend mooi uit. Hoe je dit mooie effect krijgt, lees je in dit artikel! 

Het idee komt van de Canadese trouwfotograaf Mathias Fast. Hij deelde zijn truc om een magisch effect in zijn foto’s te krijgen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn je camera en je smartphone. De smartphone gebruik je voor het vastleggen van de reflectie door hem horizontaal onder de lens te houden en iets te kantelen totdat je tevreden bent met het effect.  Super easy, maar het resultaat mag er zeker zijn!

Hieronder vind je wat foto’s van resultaten door deze ‘truc.’

Je kan het effect subtiel houden of juist heel drastisch maken. Door een beetje te experimenteren met deze truc krijg je vanzelf door wat voor jou het best werkt en wat je het mooist vind. Het is wel even oefenen om het onder de knie te krijgen, aangezien je maar met één hand kan fotograferen maar dat heb je zo onder de knie!

Ga jij het ook proberen?

 

One Reply to “Tip: truc voor weerspiegeling in je foto’s”

  1. Mr WordPress says:

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Leave a Reply